Morgenmad, Frokost, Aftensmad, Salater, Detox og Snacks

Let og lækker ægge wraps med salat og kylling.

Går du en travl uge i møde, men vil alligevel gerne leve sundt?
Her er en hurtig og sund opskrift på ægge wraps med salat og kylling.
Lidt gode råd til en travl uge:
Vask og snit grøntsagerne på forhånd og opbevar dem i en lufttæt beholder, så du har grøntsager til flere dage.
Køb evt. stegt kylling filet på frost – det er let at tage op af fryseren og varme på de travle dage.
Lav større portioner, så du har til flere dage.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 2 stk. æg
  • salt og peber
  • 1 spsk. Hytteost
  • 1 stk. kyllingfilet / kylling bryst
  • en håndfuld salat
  • en håndfuld agurk
  • 1 stk. Avokado
  • Lidt pesto

Sådan gør du
 

  • Ingredienserne piskes og hældes ud på en varm pande. Bages ved lav varme til den er gylden og vendes. Resten tilsættes og vendes til en halvmåne.
  • Steg kylling og skær i strimler
  • bland salat, avocado og agurk samt lidt pesto eller hytteost.
Keyword avokado, kylling, salat, æg

Quesadillas med kylling

Lækker Quesadillas med kylling lavet af tortilla.
Samlet tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person
Kalorier 380 kcal

Ingredienser
  

  • 150 g Kyllingebrystfilet
  • 1 stk Tortilla, fuldkorn
  • 5 g Hvidløg
  • 30 g Rødløg
  • 30 g Rød peberfrugt
  • 5 g Chilipeber
  • 20 g Smelteost
  • 30 g Tomat

Sådan gør du
 

  • Hak hvidløg og chili fint
  • Skær rødløg samt peberfrugt og tomater i småtern
  • Skær kylling i må tern
  • Steg hvidløg, løg, grøntsager og kylling på enpande indtil kyllingen er gennemstegt. Smag tilmed salt, peber og evt. spidskommen. Tag fyldet afpanden.
  • Varm nu tortillabrødet på panden og tilføj fyldetsamt osten og klap sammen.
  • Steg på begge sider indtil tortillaen er blevetgylden og osten er smeltet.
  • Skær den ud i trekanter og server.

Chili con carne

Lækker og nem chili con carne
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person
Kalorier 349 kcal

Ingredienser
  

  • 70 g Kidney bønner, konserves
  • 15 g Tomatpuré
  • 80 g Baked beans i tomatsovs,konserves
  • 150 g Oksekød, hakket, 3-7% fedt

Sådan gør du
 

  • Svits kødet i lidt olivenolie. Når det er brunettilsættes chili, salt og peber (det kan ogsåanbefales at komme lidt finthakket løg og hvidløg i).
  • Kom herefter baked beans og de drænedekidneybønner i sammen med tomatpureen. Lad detsimre i 5-10 minutter

Pikant kylling i fad.

Opskrift på pikant kylling i fad. Mange som ønsker at leve sundt er bange for fedt, men det er faktisk ikke så meget fedtindholdet i maden vi skal være påpasselige med, men derimod indholdet af sukker og stivelse.
Denne lækre ret hitter hos både børn og voksne, og rækker til 4-6 personer.
På billedet er kyllingen serveret med broccoli salat med peanutbutter dressing Opskriften er inspireret af bogen “hverdags favoritter” som kan anbefales
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 650 g. Kyllingefilet
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Forårsløg
  • 2 stk. Løg
  • 2 stk. Peberfrugter
  • 3 fed Hvidløg
  • 2-6 cm rød chili efter smag
  • 3 spsk. paprika
  • 200 g. Pikant flødeost
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 L Madlavningsfløde 7%
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • Tilbehør ris eller blomkålsris

Sådan gør du
 

  • Brun kyllingefileterne i en gryde i olien. Læg dem derefter i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader. Kan evt. skæres i mindre stykker.
  • Skær forårsløg i små ringe samt peberfrugter, og løg i grove tern.
  • Hak chilli og hvidløg fint. Fordel det hele over kylling fileterne i fadet.
  • Rør pikant ost, paprika, hakkede tomater, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over fadet.Sæt det i ovnen i 30 min.Kog ris/blomkåls ris og server det til.
Keyword kylling, pikantost

Lækker og cremet hokkaido græskar suppe

Efteråret er både suppetid og græskar tid. Det lækre Hokaido græskar er både sundt og billigt, og du kan få den lækreste cremede suppe på ingen tid. Hokaido fylder godt i maven, men indeholder kun 18 kcal. pr. 100 g. og indeholder både folat, A-, B- og C- vitaminer.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Ret Suppe
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 stk. løg
  • 2 fed Hvidøg
  • 1 stk. Hokkaido græskar
  • 1 stk. bagekartoffel
  • 1 L. Hønsebouillon
  • Lidt tørret chili eller frisk chili
  • 1 dl. Piskefløde
  • Salt og frisk kværnet peber
  • 125 g. kalkunbacon

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olie. De skal ikke tage farve.
  • Vask græskaret, og skær det over i 4 dele. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern .
  • Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern. Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt så hønsebouillon og chili – du kan selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
  • Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, blendes suppen med en stavblender i gryden – sørg for, at den er blendet godt.
  • Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
  • Steg kalkun bacon på en pande og skær det i små stykker – drysses over den færdige suppe.
Keyword hokkaido, suppe

Ovnbagt laks med pesto og broccolisalat

Nem og lækker laks med sundere version af broccolisalat.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 4 Laksefileter
  • Pesto
  • 2 Broccoli
  • 1 Rødløg
  • 1 dl Rosiner
  • 1 dl Solsikke kerner
  • 150 g Bacon i små tern (jeg benytter kalkunbacon, som er sundere og giver samme salte smag som alm bacon)
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • 1,5 Spsk Sukker
  • 2 Spsk Balsamico eddike
Keyword broccoli

Lækker, sprød og farverig salat hitter hos hele familien.

Denne salat bliver helt sikkert børnenes favorit.
Forb. tid 15 min

Ingredienser
  

  • 2 stk. Avocadoer
  • 1 stk. Rødløg
  • 2 stk. Nektariner (æble, blomme eller melon kan også bruges)
  • 2 håndfulde Cherry tomater
  • 1 stk. Agurk
  • 1,5 dl. Ærter
  • 1/2 stk. Saft af 1/2 citron

Dressing

  • 2 spsk. Hvid Balsamico
  • 5 spsk. Oliven olie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Del avocadoerne, tag stenene ud og skær kødet i små tern.
  • Læg avocadoen i en skål og pres citronsaften udover.
  • Pil rødløg og skær det ud i små tern.
  • Skær tomaterne i kvarte.
  • Skær nektarinerne i små tern.
  • Skær agurken på langs 2 gange og fjern kødet. Skær så agurken i små tern.
  • Bland delene til dressingen sammen
  • Vend alle grøntsagerne, og anret dem på et fad. Hæld halvdelen af dressingen over og server resten af dressingen ved siden af
Keyword agurk, avokado, cherry tomater, nektariner, rødløg, ærter

Skøn sommersalat med jordbær.

Frisk og skøn sommersalat som passer til alle slags kød.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Køkken tilbehør
Antal 6

Ingredienser
  

  • 1 pose Frisk babyspinat
  • 1/2 stk. Iceberg salat
  • 1 bakke Jordbær
  • 2 stk. Avocadoer
  • 50 g. Pinjekerner
  • 1 stk. Agurk
  • 3 spsk. Hvid balsamico
  • salt og frisk kværnet peber
  • 2 spsk. Olivenolie ( helst koldpresset)

Sådan gør du
 

  • Snit Iceberg salaten i tynde strimler og fordel salat og de skyllede spinat blade i bunden af et fad.
  • Avocado og agurk skæres i små tern og lægges ovenpå salaten.
  • Rist pinjekernerne på en varm pande til de er gyldne og lad dem køle af.
  • Skær jordbærene i kvarte og læg fordel dem ud over salaten
  • Drys de afkølede pinjekerner over salaten.
  • Marinaden af olie, balsamico, salt og peber blandes og smages til og hældes over salaten.
Keyword avokado, jordbær, salat

En hurtig og let opskrift på grillede blomkåls buketter med citron og mandler.

Serveres til grillet kød eller fisk
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 25 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk. Blomkål i små buketter
  • 2-3 spsk. Oliven eller rapsolie
  • 1/2 bdt. Purløg
  • Skal af en økologisk citron
  • 1 håndfuld Ristede mandler eller salt mandler
  • salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rens blomkålen og del den i mundrette buketter.
  • Rist mandlerne ved middel varme på en tør pande, til de er gyldne. Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på. Afkøl mandlerne.
  • Varm en pande og tilsæt olien. Steg blomkålen ved høj varme i ca. 10-15 min til den tager farve men stadig er sprød.
  • Riv citronskallen fint og vend det i blomkålen, tilsæt salt og peber efter smag.
  • Skær purløg i stykker på 2-3 cm.Anret blomkålen på et fad og drys purløg og de ristede mandler over.
Keyword blomkål

Grillet fennikel med ost og lidt smør

Tilberedelse
Let tilbehør til din hverdagsmad, så prøv denne opskrift på grillet fennikel med ost og lidt smør.
Smager skønt som tilbehør til fisk og kylling Ingredienser:
Ud over fennikel, skal du kun bruge lidt smør, lidt revet ost, lidt urtesalt.
Vask fenniklerne og skær det nederste af bunden (de skal stadig hænge sammen i bunden).
Skær dem i ca 1 cm tykke skiver. Kog skiverne i let saltet vand i 2 min. Grilles herefter på en grill eller grillpande i ca 2 min på hver side.
Anret skiverne på et fad, fordel lidt smør henover og Drys lidt revet ost over + evt lidt urtesalt. Fennikel indeholder kostfibre og har et højt indhold af C-vitamin og folat
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Ret Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 Stk. Fennikel

Let og lækker opskrift på bagt broccoli med hytteost.

Denne opskrift smager fantastisk og meget bedre end det lyder. Pga. Hytteosten er retten rimelig proteinrig, så du kan både benytte det som tilbehør til kød/fisk/fjerkræ men også alene som et mellemmåltid.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
Ret Forret, Tilbehør

Ingredienser
  

  • 2 stk. Porrer
  • 1 stk. Broccoli
  • 1 stk. Rødløg
  • 3 stk. Æg
  • 400 g. Hytteost
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Snit porrerne fint i små ringe,
  • Skær broccolien i små buketter og rødløget i små tern. Svits det hele på en pande, til det er gyldent.
  • Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad.
  • Pisk æg og hytteost til en luftig masse, tilsæt salt og peber, og hæld det over grøntsagerne.
  • Bages i varmluftovn ved 180 grader i ca. 45 min. (alm. ovn 200 grader)
Keyword broccoli, hytteost

Opskrift på spicy bacon/kyllinge sauce på bund af grøntsager

Masser af grøntsager på en ny måde, lækkert og mættende.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min

Ingredienser
  

  • 125 g. Bacon i tern ( gerne kalkun eller en god kvalitets svine bacon).
  • 2 stk. Rødløg hakket
  • 1-3 fed Hvidløg finthakket
  • 1/2 stk. Frisk chilli eller tørret chili
  • 400 g. Hakket kyllingekød
  • 1 bdt. Forårsløg, skyllet og skåret i tynde strimler
  • 2 dl. Madlavningsfløde 9%
  • 1 spsk. kyllingefond
  • Salt og frisk kværnet peber
  • 2 håndfulde Revet ost
  • 100 g. Bønnepasta fettuccine ( kan udelades)
  • 1 stk. Squash i tynde skiver
  • 1 stk. Spidskål i tynde strimler

Sådan gør du
 

  • Svits bacon på en varm pande. Tilsæt rødløg, hvidløg og chilli.
  • Tilsæt det hakkede kylling og svits med til det er gennemstegt. Tilsæt forårsløg og svits et minut eller to.
  • Tilsæt madfløde og kyllinge fond – kog op og skru så ned på lavt blus og lad panden stå og småsimre i 15-30 minutter.
  • Kog bønne pastaen som anvist på pakken.
  • Skær squash i skiver og spidskål i tynde strimler. Smag retten til og tilsæt evt. lidt mælk, hvis du syntes den mangler væske.
  • Fordel squash og spidskål i et ovnfast fad. Fordel den kogte pasta henover grøntsagerne. Hæld kyllinge panden henover og drys den revne ost over. Bages i ovnen ved 185 grader til osten er smeltet og gylden.

Æggekage med spinat og kyllingepølser

Samlet tid 30 min
Ret Forret, Hovedret, Morgenmad
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 1 stk Æg
  • 200 g Æggehvide
  • 50 g Kyllingepølse, 15% fedt
  • 60 g Spinat
  • 100 g Tomat

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og æggehvide sammen i en skål medlidt salt og peber. Skær kyllingepølsen i skiver ogbland den i sammen med den hakkede spinat
  • Hæld blandingen på en dyb slip-let pande (evtmed en smule fedtstof i bunden). Skær tomaten itynde skiver og pres dem forsigtig ned iæggemassen efter få minutter
  • Steg/bag æggekagen ved svag varme i ca. 20minutter under tætsluttende låg, eller indtilæggekagen er fast. Server straks.

Kylling i Karry

Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 150 g Kyllingebrystfilet
  • 100 g Rød peberfrugt
  • 25 g Forårsløg
  • 100 g Gulderod
  • 80 g Kokosmælk, 7% fedt, light
  • 50 g Ris, ukogt
  • Karry

Sådan gør du
 

  • Kog risene ud fra instruktionerne på pakken.
  • Skær kyllingen i mindre stykker og svits af på enpande i karry.
  • Tilbered grøntsager efter smag og behag.Anbefaler at svits dem af på en pande.
  • Server samlet med salt, peber samt basilikum påtoppen kan anbefales.
  • Tilføj karry

Tortilla pizza Hawaii

Nem og lækker alternativ til Hawaii pizza
Samlet tid 20 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 50 g Ananas, konserves
  • 1 stk Tortilla
  • 50 g Tomatsauce, Pastasauce
  • 100 g Kyllingebrystfilet i strimler
  • 30 g Ost

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180°C.
  • Tilføj tomatsaucen til tortillabrødet.
  • Skær ananassen i skiver.
  • Tilføj kylling og ananas til tortillabrødet.Top med oregano og basilikum samt revet ost.
  • Bag tortilla pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter
  • Du behøver oregano og basilikum til denne opskrift.

Fyldte peberfrugter med kylling

Samlet tid 40 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 30 g Feta
  • 100 g Grønne bønner
  • 5 g Hvidløg
  • 100 g Rød peberfrugt
  • 150 g Kyllingefilet
  • 50 g Spinat
  • 5 g Kokosolie

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen på 180 grader
  • Brun hvidløg i olie på en pande og tilsæt kyllingsamt grønne bønner (evt. skåret i mindre stykker).
  • Når kyllingen begynder at få farve tilsættespaprika salt, peber og spinaten. Lynsteg det samleti 2 min.
  • Bland smuldret feta i og stil til side.
  • Fjern indmaden i peberfrugterne ved at skæretoppen af cirkulært og grav indmaden ud. Fyldpeberfrugterne op med kyllingefyldet. Er deroverskydende så spis ved siden af. Bag det samleti 30 min. til peberfrugten bliver mør. Server straks.

Bounty smoothie-shake

Samlet tid 10 min
Ret Snack
Antal 1 Person
Kalorier 448 kcal

Ingredienser
  

  • 250 g Kokosdrik, 0.9% fedt, Naturli (Kan også laves med halv vand for mindre kalorier)
  • 20 g Chokolade Proteinpulver
  • 2 stk Spinat, frossen
  • 5 g Kokosflager
  • 10 g Chokolade, 70%
  • 40 g Daddel

Sådan gør du
 

  • Tilføj kokosdrik, proteinpulver, spinat og dadler tilen blender og blend indtil konsistensen er ensartet.
  • Hak chokoladen.
  • Tilføj smoothien til en skål eller et glas og topmed hakket chokolade samt kokosflager
  • Benyt proteinpulver med chokoladesmag.

Æggewrap med laks

Samlet tid 20 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 100 g Laks,koldrøget
  • 50 g Rå spinat
  • 200 g Æggehvide

Sådan gør du
 

  • Svits æggene på en opvarmet pande. 2 min. ca.på hver side, i olie.
  • Fordele laks og spinat i
  • Rul sammen

Æggetærte med fetaost og squash

Samlet tid 45 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 80 g Feta, Cheasy 3%
  • 1/2 stk Rødløg, rå
  • 2 store stk Kartoffel, rå
  • 50 g Letmælk
  • 1/2 stk Squash
  • 100 g Æggehvide
  • 1 stk Æg

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 150°C.
  • Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 25 minutter.
  • Riv squashen på et rivejern. Pil og hak rødløgfint
  • Pisk æggene sammen med æggehvide, tilføj mælk samt salt og peber.
  • Opvarm en pande og tilføj rødløg samt squash.
  • Skær de kogte kartoflerne i skiver og tilføj dem til panden. Steg indtil løgene begynder at blive gyldne og tilføj æggemassen.
  • Tilføj fetaosten i mindre stykker til panden. Når æggemassen begynder at stivne i kanten sæt da panden i ovnen i ca. 15 minutter.

Æggewrap med skinke

Lækker æggewrap med skinke, ost, tomat og frugt.
Kan spises både som god morgenmad eller senere på dagen.
Samlet tid 25 min
Ret Forret, Hovedret, Morgenmad
Antal 1 Person
Kalorier 310 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk Æg, hele
  • 15 g Ost
  • 60 g Skinke, kogt, skiveskåret
  • 70 g Æggehvide
  • 1 stk Æble
  • 40 g Tomat
  • 1/2 stk Banan

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og æggehvider sammen med en smulesalt
  • Tilføj æggemassen til en pande og steg i ca. 1-2 minutter på hver side indtil æggemassen er stivnet.
  • Skær tomaten i skiver og frugten i mindrestykker.
  • Tilføj ost, skinke og tomat til æggewrappen. Server og spis frugten ved siden af.

Sukkerfri Kanelsnegle

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Dessert, Snack
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 1 stk Fuldkorn pizza dej
  • 80 g Easis sukkerfri Hazelnødcreme
  • Kanel strøes henover
  • 0 kalorier Perfect florsød fra easis bruges til glassur
  • Ren kakaopulver bruges til glassur

Sådan gør du
 

  • Fordel pizza dejen ud og rul den flad
  • Smør hazelnødcremen med et tynd lag ud over dejen
  • Strø et tynd lag kanel ud over dejen
  • Rul dejen sammen i en tynd rulle
  • Skær derefter ud i stykker på 2-3 cm
  • Tryk stykkerne flade så det ligner en kanelsnegl
  • Bag dem i ovnen i 10-12 minutter
  • For at få en lækker chokolade glassur hen over, blander du lidt Perfect florsød (flormelis erstatning uden sukker fra easis) i en kop, tilføjer kakaopulver og tilsætter vand
  • Rør rundt til den får den rigtige konsistens
  • Lad kanelsneglene køle af og derefter tilføj glassur
  • Klar til at spise

Protein Fluff

Nem og lækker protein snack til en sød tand.
Forb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Snack
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 100 g Frosne hindbær
  • 20 g Proteinpulver
  • 1 dl vand (Hældes i lidt efter lidt)
  • Et par dråber sødemiddel fra easis kan tilføjes

Sådan gør du
 

  • Hæld 100g frosne hindbær i en skål
  • Tilføj en smule vand og blend det
  • Tilføj proteinpulver og evt. sødemiddel
  • Hæld mere vand i og blend til at det får en fast konsistens
  • Hæld det op i en skål og derefter er det klar til at serveres

Sund chokoladekage

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Dessert, Snack
Antal 6 Personer

Ingredienser
  

  • 3 Bananer
  • 5 Æg
  • 3 Scoop Proteinpulver
  • 1 dl Mini mælk
  • 1 tsk Bagepulver
  • 70 g 70% mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Mos bananerne
  • Tilsæt æg, proteinpulver, mælk og bagepulver
  • Pisk det hele sammen og hæld det i en bageform
  • Bages i ca. 45 minutter (Hold øje med om den skal have mindre tid ved, at prikke i kagen uden at dejen sidder fast)
  • Smelt chokoladen og hæld ud over kagen
  • Lad kagen køle af, så chokoladelaget bliver sprød

Snickers kugler

Sundere snack til den søde tand.
Samlet tid 30 min
Ret Snack
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 100 g Saltede peanuts
  • 100 g Dadler uden sten
  • 3 Spsk Peanutbutter
  • 75 g Mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Blend peanuts og dadler i en minihakker.
  • Tilsæt peanut butter og ælt massen godt sammen.
  • Rul 15 kugler.
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp kuglerne i chokoladen.Sættes på køl og nydes
  • Der er ca. 110 kcal. pr. kugle v/15 kugler pr. portion
Keyword sundt slik

Sundere romkugle med mørkchokolade

Fri for gluten, mælk, æg og raffineret sukker
Ret Dessert, Snack
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 1 Dåse Sorte bønner eller kikærter
  • 14 stk Juicy dadler
  • 1 dl Havregryn
  • 1-2 spsk Kakaopulver
  • 3 tsk Hindbærmarmelade
  • 2 tsk Rom
  • 100-150 g 70% chokolade

Sådan gør du
 

  • Put alle ingredienserne til trøffeldejen i en foodprocessor og blend det godt sammen
  • Sæt romkugledejen på køl i 1-2 timer
  • Derefter former du romkuglerne i små kulger (ca. 50g hver)
  • Sæt dem i fryseren/køleskabet 1 times tid, så de bliver kolde
  • Smelt chokoladen og overtræk romkulgerne i det
  • Brug evt. frysetørret hindbær som pynt
Keyword sundt slik

Små protein barer med chiafrø

Ret Snack

Ingredienser
  

  • 1 dl Grovvalsede havregryn
  • 1 dl Mandler, grofthakkede
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 1 spsk Chiafrø
  • 2 Scoop Proteinpulver med chokoladesmag (60 g.)
  • 2,5 dl Dadler, udstenede

Sådan gør du
 

  • Hæld havregryn, mandler, solsikkekerner, chiafrø og proteinpulver I en skål og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt dadler I en foodprocessor eller blender, og blend til du har en klæbrig og sammenhængende masse.
  • Hæld dadelmasse og de øvrige ingredienser sammen I en skål og ælt det sammen til en sammenhængende dej.
  • Du kan evt. Tilsætte lidt vand for at få det hele til at hænge bedre sammen (tilsæt en smule ad gangen)
  • Hæld massen I en form, som er belagt med bagepapir eller plasticfolie og tryk massen godt sammen, så barerne bliver faste
  • Herefter sættes formen I fryseren I et par timer, så barerne bliver faste og sammenhængende, inden du skærer dem ud I små barer
  • Opbevares I en lufttæt beholder
Keyword havregryn, sundt slik

Madpandekager med spelt- eller rugmel

Samlet tid 45 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 250 g Groft speltmel eller rugmel
  • 1/2 Tsk Salat
  • 5,5 dl Mælk
  • 4 Æg
  • 3 Spsk Olie

Sådan gør du
 

  • Bland mel og salt.
  • Rør mælken i til en klumpfri jævning.
  • Rør æggene i et af gangen
  • Lad dejen hvile i cirka 30 minutter
  • Bag pandekagerne ved middel varme og fyld dem med hakket oksekød og grøntsager eller kyllingestrimler og grøntsager
  • Pandekagerne ser mørke ud grundet det grove mel, men de smager glimrende – også med rugmel.

Grillet fennikel med ost og lidt smør

Smager skønt som tilbehør til fisk og kylling
Samlet tid 15 min
Ret Forret, Hovedret, Salat

Ingredienser
  

  • 2 Stk Fennikel
  • Lidt smør
  • Lidt revet ost
  • Lidt urtesalt

Sådan gør du
 

  • Vask fenniklerne og skær det nederste af bunden (de skal stadig hænge sammen i bunden)
  • Skær dem i ca 1 cm tykke skiver.
  • Kog skiverne i let saltet vand i 2 min.
  • Grilles herefter på en grill eller grillpande i ca 2 min på hver side.
  • Anret skiverne på et fad, fordel lidt smør henover og Drys lidt revet ost over + evt lidt urtesalt.
  • Fennikel indeholder kostfibre og har et højt indhold af C-vitamin og folat
Keyword grøntsager

Opskrift på børnenes favorit salat

Samlet tid 20 min
Ret Forret, Hovedret, Salat
Antal 3 Personer

Ingredienser
  

  • 2 Stk Avocadoer
  • 1 Stk Rødløg
  • 2 Stk Nektariner (æble, blomme eller melon kan også bruges)
  • 2 Håndfulde Cherry tomater
  • 1 Stk Agurk
  • 1,5 dl Ærter
  • 1/2 Citron saft

Dressing

  • 2 Spsk Hvid balsamico
  • 5 Spsk Oliven olie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Del avocadoerne, tag stenene ud og skær kødet i små tern
  • Læg avocadoen i en skål og pres citronsaften udover.
  • Pil rødløg og skær det ud i små tern
  • Skær tomaterne i kvarte.
  • Skær nektarinerne i små tern
  • Skær agurken på langs 2 gange og fjern kødet. Skær så agurken i små tern.
  • Vend alle grøntsagerne, og anret dem på et fad.
  • Hæld halvdelen af dressingen over og server resten af dressingen ved siden af salaten.
Keyword grøntsager

Rødkål salat med appelsin og granatæble

Ret Forret, Hovedret, Salat

Ingredienser
  

  • 1/4 Rødkål
  • 1 Stk Granatæble
  • 1 Stk Æble
  • 1 Stor appelsin eller 2 små
  • 1 Håndfuld Valnødder eller ristede salte mandler(kan udelades)
  • 1 Spsk Honning
  • 2 Spsk Balsamico
  • 3 Spsk Olivenolie
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Snit rødkålen fint.
  • Befri granatæblekernerne fra skallen
  • Skræl appelsinen og skær den i både – og tern
  • Skær æblet i tern
  • Bland det hele godt sammen i en skål
  • Bland en dressing af honning, balsamico, olienolie og salt og peber.
  • Pisk det godt sammen og hæld det over salaten.
  • server på et fad eller lign.
Keyword grøntsager

Power grød

Ret Morgenmad
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 1-2 dl Havregryn
  • 2 dl Varm mælk (evt. Halvt alm. Mælk og halv mandelmælk)
  • 5 Stk Hakkede mandler
  • 2 Tsk Hakkede hørfrø
  • Evt. Goji bær eller rosiner
  • 1 Stk Æble skåret i tern
  • Kanel efter smag

Sådan gør du
 

  • Jeg plejer at lave tilbehøret for sig selv, og tilsætter det først når min mælkeblandingen er kommet over havregrynene.

Hurtig omelet med frisk spinat

Ret Forret, Hovedret, Morgenmad
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 1 Håndfuld Friske spinatblade
  • Lidt rød peber i tern
  • Evt. lidt rødløg skåret i små tern
  • 1 Stk Tomat
  • 2 Æg
  • Evt. lidt revet ost

Sådan gør du
 

  • Svits grøntsager i lidt smør.
  • Pisk æg med en gaffel (gør æggemassen mere luftig).
  • Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag omeletten ved svag varme til æggene er bagt.
  • Drys evt. med lidt revet ost. Pynt med tomatskiver.
  • Klar til at blive serveret
Keyword grøntsager

Fisk i fad

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Forret, Hovedret

Ingredienser
  

  • 300 g Brosme, torsk eller kuller
  • 1,5 Store Porrer
  • 2 Mellemstore Gulerødder
  • 0,5 dl Hvidvin
  • 1 dl Fløde
  • 1,5 Tsk Sennep
  • 1/2 Tsk Timian
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner. Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
  • Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk. Skår i skiver på skrå. Gulerødder skæres i tynde stænger.
  • Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grøntsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.
  • Hæl hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian. Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter
Keyword grøntsager

Glutenfri Hveder

Samlet tid 1 t
Ret Morgenmad, Snack
Antal 3 Personer

Ingredienser
  

  • 20 g gær
  • 2 dl Letmælk eller havremælk
  • 1 stk æg
  • 15 g Loppefrøskaller
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk Kardemomme
  • 50 g smeltet smør
  • 70 g quinoa mel
  • 70 g fuldkorn rismel
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Smuldre gæren i mælken, tilsæt sukker og loppefrøskaller. Sæt i rørmaskinen og rør ved lav tempo i 5 minutter. Når du tilsætter resten af ingredienserne skal det, som i forvejen ligger i skålen ligne en grød
  • Tilsæt mel, smeltet smør, kardemomme og salt. Rør igen ved lav tempo
  • Lad dejen stå og trække et par minutter
  • Form dejen og fordel i bolle forme
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Lad dem stå og hæve i 30 minutter
  • Herefter bages de i ovnen i 25 minutter ved 200 grader i varmluftovn

Cremet broccoli suppe med cashew nødder

Denne suppe får pga. cashewnødderne en skøn fedme og fløjlskonsistens, som fløden normalt ville gøre.
HOLDBARHED: Suppen holder sig glimrende 1-2 dage i køleskabet
ANVENDELSE: Smager fantastisk som varm forret og hovedret. Smager også fantastisk kold til frokost eller som et mellemmåltid. Lidt fisk, rejer og fuldkornsbrød til er ikke nogen dårlig ide.
KØKKENTIP: Du kan lave selvsamme suppe med ærter i stedet for broccoli. Almindelig peber kan gøre det i stedet for rosenpeber.
KØKKENGEAR IN ACTION: Din blender.
SUNDHEDSFIF: 100 gr broccoli 4-5 gange om ugen vil virke mindskende på risikoen for mange kræftformer for de fleste mennesker. Nogle er desværre skruet sådan sammen genetisk, at deres krop ikke responderer på isothiocyanaterne i broccoli. Men suppen smager jo lige godt for de få, hvor broccolien ikke kan gå i dialog med kroppen.
Samlet tid 15 min
Ret Forret, Hovedret, Suppe

Ingredienser
  

  • 1/2 L Vand
  • 50 g Rå cashewnødder
  • 2 Fed Hvidløg, knuste
  • 1 Tsk Herbamare
  • 1/2 Tsk Fish sauce
  • 1/4 Stang vanilje eller 1/8 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)
  • Lidt god kvalitet salt
  • Friskkværnet rosenpeber
  • 300 g Broccoli, skåret i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1/4 Tsk Friskrevet muskatnød
  • 2 Spsk Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 Spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du
 

  • Bring vandet i kog m. cashewnødder, Herbamare, hvidløg, fishsauce, vanilje, salt og rosenpeber.
  • Tilsæt broccoli og lad det koge i præcis 3 minutter.
  • Blend broccoli og al væsken samt krydderierne fra gryden sammen med muskatnød, olivenolie og citronsaft.
  • NB: opskriften er lånt af Sundhedsrevolutionær.dk
Keyword broccoli, grøntsager

Bønnefritter

Samlet tid 30 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 300 g Frosne bønner
  • 1-2 Tsk Olie (selvfølgelig mere hvis det er en større portion)
  • Hvidløgssalt eller hvidløgspulver

Sådan gør du
 

  • Det hele puttes i en pose og blandes godt
  • Derefter lægges bønnerne på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.
  • Man kan selvfølgelig give dem mere eller mindre, alt efter hvor sprøde man gerne vil have dem.
  • Godt alternativ til pommes frites.

Blomkålspizza

Selvfølgelig er det ikke det samme som de sprøde, italienske pizzaer, men smagen er virkelig god og pizzaagtig. Og selv ungerne spiser den. Også dem, der ikke kan lide blomkål!
Samlet tid 30 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 500 g Blomkål
  • 150 g Revet ost (gerne en med smag
  • 1 Spsk Tørret oregano
  • 2 Spsk Loppefrø skaller

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 230 grader varmluft. Riv blomkål fint, evt. på foodprocessoren.
  • Bland æg, ost, oregano og loppefrø skaller og rør det godt sammen med blomkålen.
  • Hæld blomkålsdejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel den godt helt ud til kanterne.
  • Bag i ovnen i 12-13 minutter, eller indtil den er blevet brunlig at se på.
  • Smør bunden med tomatsauce, dit yndlingsfyld, parmaskinke og ost på toppen.
  • Giv pizzaen yderligere 5-10 minutter i ovnen, til osten er smelte
  • Lad pizzaen køle lidt af inden servering. Så hænger den bedst sammen

Kold chia grød

Ret Morgenmad, Snack
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 2 dl Mælk, rismælk eller kokosmælk
  • 1/2 dl Chiafrø
  • 3 stk Groft hakkede dadler (andet tørret frugt kan bruges)

Sådan gør du
 

  • Lægges i blød i køleskabet natten over.
  • Tages ud om morgenen og deles i 2 portioner
  • Blandes med 6 spiseskefulde skyr eller yoghurt naturel og serveres med 2 spk. Blandede nødder eller kerner (mandler, hasselnødder, græskarkerner, solsikkekerner etc.) på toppen

Thai ret

Antiinflammatorisk og vegetarisk Pad thai med glutenfri nudler
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 1 pakke glutenfri nudler
  • 3 stk Æg
  • 5 cm Ingefær
  • 1 stk Forårsløg
  • 1 Broccoli
  • 1/2 Rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 1/2 Spidskål

Thai Sauce

  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 stk lime
  • 1 dl kogt vand
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mørk tamari soja
  • 1 spsk æblecideredikke

Sådan gør du
 

  • Rist sesamfrø til Pad thai sovs på panden så de bliver let gyldne.
  • Kog 1 dl vand, og smelt peanutbutter i en skål sammen med vandet.
  • Tilsæt eddike, soja og sesam, og smag til med limesaft. Lad Dressingen stå og trække smag.
  • Sæt vand over til nudlerne i en gryde.
  • Hak løg, hvidløg og chili, og steg det i en stor gryde eller en wok.
  • Snit spidskål i fine strimler, del broccoli i mindre stokke, riv ingefær, hak forårsløg fint, og kom det i gryden.
  • Lad grøntsagerne stege videre ved lav varme, og kog nudlerne imens.
  • Pisk æggene i en skål, så de er klar til at komme i retten.
  • Hæld vandet fra nudlerne, når de er kogt færdige, og steg nudlerne sammen med grøntsagerne.
  • Skru op for blusset, og vend æggene i retten.
  • Lad det stege i cirka otte minutter, og vend Pad thai sovsen i retten, mens den steger.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak peanuts, skær en smule forårsløg i skiver, og top retten med peanuts, forårsløg og bønnespirer.
Keyword grøntsager

Blomkåls burgerboller

Lav en burger med blomkåls boller, så burgerne er sundere, lavere på kulhydrat og få dine grøntsager.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret, Tilbehør
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 1/2 blomkål (400 g)
  • 3 stk Æg
  • 100 g Natural skyr 0,2%
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 4 tsk loppefrøskaller
  • 2 tsk Chiafrø
  • 60 g glutenfri havregryn
  • Salt og peber
  • Sesamkerne til toppen af bollerne.

Sådan gør du
 

  • Riv blomkålen på det fine side af rivejernet.
  • Blend havregrynene til mel.
  • Vend nu alle ingredienserne sammen og lad det trække i 10 min.
  • Lav 6 boller ud af ‘dejen’, form dem med en ske og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bags i 20-25 min ved 180 grader.
  • Når bollerne er færdige, kan de godt falde lidt sammen, men læg dem på en tallerken og halvere dem, ved at lad dem ligge på tallerken.
Keyword grøntsager

Gessau

En let, lækker, sund og billig opskrift på mad til en travl uge 😀
Denne opskrift er en favorit hos både mig selv og mine 2 drenge. Den er sund, hurtig at lave og smager fremragende. Jeg laver altid en stor portion, så der er mad til flere dage.
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Antal 3 Personer

Ingredienser
  

  • 1 kg Hakket oksekød
  • 1,2-2 stk Spidskål (rød og alm)
  • 1 stk Porre i tynde strimler
  • 8 Gulerødder – skåret i tynde stykker
  • Evt løg i både, broccoli i små buketter (eller andet godt fra grøntsags skuffen)

Sådan gør du
 

  • Svits oksekødet til det er gennemstegt, tilsæt grøntsager og svits det med.
  • Tilsæt 1 dåse kokos mælk
  • Tilsæt 2-4 tsk. Red curry pasta (efter smag)
  • Smag til med salt
  • Lad simre i 15-20 min
Keyword grøntsager
  • Ingen kategorier

Morgenmad, Frokost, Aftensmad, Salater, Detox og Snacks

Let og lækker ægge wraps med salat og kylling.

Går du en travl uge i møde, men vil alligevel gerne leve sundt?
Her er en hurtig og sund opskrift på ægge wraps med salat og kylling.
Lidt gode råd til en travl uge:
Vask og snit grøntsagerne på forhånd og opbevar dem i en lufttæt beholder, så du har grøntsager til flere dage.
Køb evt. stegt kylling filet på frost – det er let at tage op af fryseren og varme på de travle dage.
Lav større portioner, så du har til flere dage.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person

Ingredienser
  

  • 2 stk. æg
  • salt og peber
  • 1 spsk. Hytteost
  • 1 stk. kyllingfilet / kylling bryst
  • en håndfuld salat
  • en håndfuld agurk
  • 1 stk. Avokado
  • Lidt pesto

Sådan gør du
 

  • Ingredienserne piskes og hældes ud på en varm pande. Bages ved lav varme til den er gylden og vendes. Resten tilsættes og vendes til en halvmåne.
  • Steg kylling og skær i strimler
  • bland salat, avocado og agurk samt lidt pesto eller hytteost.
Keyword avokado, kylling, salat, æg

Quesadillas med kylling

Lækker Quesadillas med kylling lavet af tortilla.
Samlet tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person
Kalorier 380 kcal

Ingredienser
  

  • 150 g Kyllingebrystfilet
  • 1 stk Tortilla, fuldkorn
  • 5 g Hvidløg
  • 30 g Rødløg
  • 30 g Rød peberfrugt
  • 5 g Chilipeber
  • 20 g Smelteost
  • 30 g Tomat

Sådan gør du
 

  • Hak hvidløg og chili fint
  • Skær rødløg samt peberfrugt og tomater i småtern
  • Skær kylling i må tern
  • Steg hvidløg, løg, grøntsager og kylling på enpande indtil kyllingen er gennemstegt. Smag tilmed salt, peber og evt. spidskommen. Tag fyldet afpanden.
  • Varm nu tortillabrødet på panden og tilføj fyldetsamt osten og klap sammen.
  • Steg på begge sider indtil tortillaen er blevetgylden og osten er smeltet.
  • Skær den ud i trekanter og server.

Chili con carne

Lækker og nem chili con carne
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 1 Person
Kalorier 349 kcal

Ingredienser
  

  • 70 g Kidney bønner, konserves
  • 15 g Tomatpuré
  • 80 g Baked beans i tomatsovs,konserves
  • 150 g Oksekød, hakket, 3-7% fedt

Sådan gør du
 

  • Svits kødet i lidt olivenolie. Når det er brunettilsættes chili, salt og peber (det kan ogsåanbefales at komme lidt finthakket løg og hvidløg i).
  • Kom herefter baked beans og de drænedekidneybønner i sammen med tomatpureen. Lad detsimre i 5-10 minutter

Pikant kylling i fad.

Opskrift på pikant kylling i fad. Mange som ønsker at leve sundt er bange for fedt, men det er faktisk ikke så meget fedtindholdet i maden vi skal være påpasselige med, men derimod indholdet af sukker og stivelse.
Denne lækre ret hitter hos både børn og voksne, og rækker til 4-6 personer.
På billedet er kyllingen serveret med broccoli salat med peanutbutter dressing Opskriften er inspireret af bogen “hverdags favoritter” som kan anbefales
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

  • 650 g. Kyllingefilet
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Forårsløg
  • 2 stk. Løg
  • 2 stk. Peberfrugter
  • 3 fed Hvidløg
  • 2-6 cm rød chili efter smag
  • 3 spsk. paprika
  • 200 g. Pikant flødeost
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 L Madlavningsfløde 7%
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • Tilbehør ris eller blomkålsris

Sådan gør du
 

  • Brun kyllingefileterne i en gryde i olien. Læg dem derefter i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader. Kan evt. skæres i mindre stykker.
  • Skær forårsløg i små ringe samt peberfrugter, og løg i grove tern.
  • Hak chilli og hvidløg fint. Fordel det hele over kylling fileterne i fadet.
  • Rør pikant ost, paprika, hakkede tomater, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over fadet.Sæt det i ovnen i 30 min.Kog ris/blomkåls ris og server det til.
Keyword kylling, pikantost

Lækker og cremet hokkaido græskar suppe

Efteråret er både suppetid og græskar tid. Det lækre Hokaido græskar er både sundt og billigt, og du kan få den lækreste cremede suppe på ingen tid. Hokaido fylder godt i maven, men indeholder kun 18 kcal. pr. 100 g. og indeholder både folat, A-, B- og C- vitaminer.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Ret Suppe
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 stk. løg
  • 2 fed Hvidøg
  • 1 stk. Hokkaido græskar
  • 1 stk. bagekartoffel
  • 1 L. Hønsebouillon
  • Lidt tørret chili eller frisk chili
  • 1 dl. Piskefløde
  • Salt og frisk kværnet peber
  • 125 g. kalkunbacon

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olie. De skal ikke tage farve.
  • Vask græskaret, og skær det over i 4 dele. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern .
  • Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern. Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt så hønsebouillon og chili – du kan selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
  • Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, blendes suppen med en stavblender i gryden – sørg for, at den er blendet godt.
  • Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
  • Steg kalkun bacon på en pande og skær det i små stykker – drysses over den færdige suppe.
Keyword hokkaido, suppe

Ovnbagt laks med pesto og broccolisalat

Nem og lækker laks med sundere version af broccolisalat.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 4 Laksefileter
  • Pesto
  • 2 Broccoli
  • 1 Rødløg
  • 1 dl Rosiner
  • 1 dl Solsikke kerner
  • 150 g Bacon i små tern (jeg benytter kalkunbacon, som er sundere og giver samme salte smag som alm bacon)
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • 1,5 Spsk Sukker
  • 2 Spsk Balsamico eddike
Keyword broccoli

Lækker, sprød og farverig salat hitter hos hele familien.

Denne salat bliver helt sikkert børnenes favorit.
Forb. tid 15 min

Ingredienser
  

  • 2 stk. Avocadoer
  • 1 stk. Rødløg
  • 2 stk. Nektariner (æble, blomme eller melon kan også bruges)
  • 2 håndfulde Cherry tomater
  • 1 stk. Agurk
  • 1,5 dl. Ærter
  • 1/2 stk. Saft af 1/2 citron

Dressing

  • 2 spsk. Hvid Balsamico
  • 5 spsk. Oliven olie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Del avocadoerne, tag stenene ud og skær kødet i små tern.
  • Læg avocadoen i en skål og pres citronsaften udover.
  • Pil rødløg og skær det ud i små tern.
  • Skær tomaterne i kvarte.