Go Back

Fisk i fad

Ret Forret, Hovedret
Keyword grøntsager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 300 g Brosme, torsk eller kuller
  • 1,5 Store Porrer
  • 2 Mellemstore Gulerødder
  • 0,5 dl Hvidvin
  • 1 dl Fløde
  • 1,5 Tsk Sennep
  • 1/2 Tsk Timian
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner. Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
  • Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk. Skår i skiver på skrå. Gulerødder skæres i tynde stænger.
  • Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grøntsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.
  • Hæl hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian. Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter