Go Back

Glutenfri Hveder

Ret Morgenmad, Snack
Samlet tid 1 time
Antal 3 Personer

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl Letmælk eller havremælk
  • 1 stk æg
  • 15 g Loppefrøskaller
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk Kardemomme
  • 50 g smeltet smør
  • 70 g quinoa mel
  • 70 g fuldkorn rismel
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Smuldre gæren i mælken, tilsæt sukker og loppefrøskaller. Sæt i rørmaskinen og rør ved lav tempo i 5 minutter. Når du tilsætter resten af ingredienserne skal det, som i forvejen ligger i skålen ligne en grød
  • Tilsæt mel, smeltet smør, kardemomme og salt. Rør igen ved lav tempo
  • Lad dejen stå og trække et par minutter
  • Form dejen og fordel i bolle forme
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Lad dem stå og hæve i 30 minutter
  • Herefter bages de i ovnen i 25 minutter ved 200 grader i varmluftovn