Go Back

Thai ret

Antiinflammatorisk og vegetarisk Pad thai med glutenfri nudler
Ret Forret, Hovedret
Keyword grøntsager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 pakke glutenfri nudler
  • 3 stk Æg
  • 5 cm Ingefær
  • 1 stk Forårsløg
  • 1 Broccoli
  • 1/2 Rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 1/2 Spidskål

Thai Sauce

  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 stk lime
  • 1 dl kogt vand
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mørk tamari soja
  • 1 spsk æblecideredikke

Sådan gør du

  • Rist sesamfrø til Pad thai sovs på panden så de bliver let gyldne.
  • Kog 1 dl vand, og smelt peanutbutter i en skål sammen med vandet.
  • Tilsæt eddike, soja og sesam, og smag til med limesaft. Lad Dressingen stå og trække smag.
  • Sæt vand over til nudlerne i en gryde.
  • Hak løg, hvidløg og chili, og steg det i en stor gryde eller en wok.
  • Snit spidskål i fine strimler, del broccoli i mindre stokke, riv ingefær, hak forårsløg fint,  og kom det i gryden.
  • Lad grøntsagerne stege videre ved lav varme, og kog nudlerne imens.
  • Pisk æggene i en skål, så de er klar til at komme i retten.
  • Hæld vandet fra nudlerne, når de er kogt færdige, og steg nudlerne sammen med grøntsagerne.
  • Skru op for blusset, og vend æggene i retten.
  • Lad det stege i cirka otte minutter, og vend Pad thai sovsen i retten, mens den steger.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak peanuts, skær en smule forårsløg i skiver, og top retten med peanuts, forårsløg og bønnespirer.